Биобасейни

БИО ПЛУВЕН БАСЕЙН

Когато говорим за плувни басейни, умът се движи непосредствено по линията към традиционните “кутии” от стоманобетон. Поне това доскоро беше така. Днес Био плувните басейни са алтернатива, която коренно променя тази концепция. Нашата компания се стреми да се наложи като пазарен лидер в областта на монументалните фонтани, изкуствени езера и биологични системи за пречистване.

ПОЛЗИ ОТ БИОБАСЕЙНА

Има много характеристики, които правят Биобасейните иновативен продукт, като се започне с ограничената им инвазивност в околната среда, която позволява на басейна да се вписва хармонично в контекста без използването на стоманобетон. Следователно, околната среда е първият бенефициент: използваните продукти, водата, както и теглото на носещата конструкция са истинска иновация. Това е система, създадена едновременно за създаване на лукс, благополучие и атмосфера.

1. Намалете разходите за поддръжка на басейна
Цената за поддържане на басейн зависи от вида употреба, на която се подлага. Най-голямото неудобство за собствениците на стандартен басейн е поддръжката дори през периода на неизползване. За разлика от тях, биобасейнът може да работи през всички сезони в режим на езеро с минимални интервенции и след това да бъде пренасочен към плувен басейн, когато е необходимо, без да се унищожи околния пейзаж.

2. Много кратки и неинвазивни строителни работи
Базите за биоразнообразие могат да бъдат инсталирани много бързо от един оператор и особено при изключително ниско въздействие върху строителството. Няма нужда
сложни и изключително инвазивни строителни работи.

3. Никакви трудност при изграждането му в двора

Биобасейнът създава нова среда в съвършена хармония с пейзажа и напълно интегрирана с градината. Всъщност това е декоративна характеристика на градината.

4. Красиви, дори през зимата
Биобасейнът е басейн през цялата година. Той винаги е декоративен елемент за градината дори в сурови условия, тъй като не се влияе от температури на замръзване.

5. Лесно получаване на разрешителни за изграждане
Биобасейните се базират на напълно сертифицирани технологии, предназначени за създаване на малки изкуствени езера, които не съдържат стоманобетон и не водят до замърсяване на околната среда с химични материали и т.н. В резултат на това е много по-лесно да се получат разрешителни и увеличаването на данъка върху недвижимите имоти е по-малко вероятно.

6. Традиционният плувен басейн има ограничена употреба
Биобасейнът е проектиран и оборудван като част от дома, за да се постигне максимална жизнеспособност, а възможността за добавяне и на зона за плуване го превръщат в малък естествен спа център.

Езерото може да бъде разделено на две основни зони. Първият е дълбокият край, докато другият включва самоподдържащата се екосистема с буйни водни и крайбрежни растения. Засаждането на растителен материал се извършва в кошници и / или геотекстилни торбички, като се използва специален субстрат за засаждане на езера (субстрат, съдържащ нисък процент разтворими елементи за намаляване на неорганичните елементи).

Качеството на водата в езерото се саморегулира, като се използва процес на естествено пречистване и се подпомага от филтър с пчелна пита, в който се улавят примеси и се постига процес на биоразграждане, използвайки биофилтри.

Използването на химикали в този вид система не е разрешено, т.е. качеството на водата се регулира изключително чрез аериране и филтриране.