Инфраред сауни, кабини

ИНФРАРЕД КАБИНИ

Ако предпочитате по-лека температура за Вашата сауна или спортувате, Infra Red е най-подходящ, тъй като благодарение на приятната топлинна черта, предлага различни ползи за здравето. Infra Red укрепва имунната и сърдечно-съдовата система, подобрява кръвообращението, успокоява мускулното напрежение и намалява стреса и умората. Подходяща е за терапевтични процедури. Отоплителната система на нашите инфрачервени кабини е правилно инсталирана във вътрешността на стените. Това осигурява идеално разпределение на топлината равномерно, с помощта на дървото. Инфрачервените кабини могат да бъдат здравословна алтернатива или допълнение към традиционните сауни. Ако искате да имате и двете опции, ние го предлагаме като допълнително оборудване, за да можете да се възползвате от предимствата на двете системи.

PHYSIOTHERM

Най-полезната топлина за Вашето здраве. Възможно чрез принципа на Physiotherm. Принципът на Physiotherm е да използва иновативни подходи за инфрачервена технология, като топлината се прилага много внимателно, ефективно и безопасно. Двата най-важни компонента са патентованите керамични радиатори, пълни с лава и нискотемпературна инфрачервена технология.
Нискотемпературните инфрачервени кабини от Physiotherm действат в рамките на температура на въздуха между 27 и 37°C.
При температура на въздуха от около 30°C, инфрачервеното излъчване се разпределя равномерно и безконтактно на гърба. Топлината се разпределя от областта на гръбначния стълб чрез кръвта. Използването на Physiotherm инфрачервени кабини подобрява кръвообращението и притока на кръв към органите, мускулите, съединителната тъкан и кожата, стимулира обмяната на веществата и модулира имунната система. Обилното потене също помага за детоксикация и пречистване. Това са само някои от предимствата на тази дълбока топлина.

Място, където да се отпуснете и да се насладите.
Инфрачервените топлинни кабини стават все по-популярни, главно защото са незабавно готови за работа и не се нуждаят от много място.

ДАЛИ IR ИЗЛЪЧВАНЕТО Е ОПАСНО?

Не, само устройства или излъчватели, които генерират изключително силна IR-A радиация, трябва да бъдат запазени за терапевтични употреби от обучен здравен персонал. Това е важно тъй като тази форма на радиация може да проникне в кожата толкова широко, че тя буквално “преминава “защитните механизми на тялото ни, което може да доведе до хипертермия.

Дори ако често го възприемаме като неприятно:
Изпотяването е чисто естествено и жизненоважен процес, който решително допринася за нашето благополучие. Всъщност системата за изпомпване на тялото има регулиращата функция на “климатичната инсталация”: веднага щом тялото ни започне да се нагрява поради външни топлинни условия или поради физически труд , то се нуждае от охлаждане и потните жлези в нашата кожа започват да работят, а тялото екскретира токсини и други метаболитни отпадъци , които имат токсични ефекти.
Очевидно: Потенето е здравословно.